пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Як оформити журнальний столик?

Журнальний столик у кімнаті - дуже функціональна і всім потрібна річ. Крім того, що це сам по собі достатньо потужний елемент декору, то він може виконувати кілька функцій одночасно: туди ви можете ставити свою філіжанку какао, там можуть зберігатися періодика, пульт для телевізору: якось там навіть можна повечряти за переглядом фільму і т.д. 

Але якщо поставитися до цього предмету інтер"єру без потрібної уваги, то легко можна перетворити цю корисну штуку в завал - накопичення непотрібних речей.

Яким той столик мусить бути? 
Ну перш за все, ви мусите бути залюблені у цей прдмет. Він має бути симпатичним особисто вам.
По-друге, там має поміщатися як мінімум 2 чашки (на випадок, якщо какао питеметься в компанії), книга чи ваза. 

А як оздобити столик для того, аби в інтер"єрі він посів достойне місце?
Поставте на столика якусь копозицію -
і ось вам центр кімнати став стильним
 і теплим
У дизайнерів існує так зване "правило трьох". Три предмети можуть зробити нереальні метаморфози: від простяцького до цікавого. Оберіть три речі, які будуть "фішками" вашого столика.  Якщо стіл прямокутний - виставте на нього три прамокутні речі різні за висотою і може навіть за кольором (тут вирішувати вам) - основою можуть стати гарні книжки. Це додасть візуальної родзинки. 
Якщо столик круглий, те саме можете утнути з круглими чи овальними предметами (круглі вази наприклад, чи горшечки з квітами)
Якщо у вашій хаті перважає фолк, то смішиво стеліть на столика рушника українського - таке рішення наповнить атмосферу комфортом і чаріністю.
А ще можна виставити мінімалістичні свічки або й взагалі композицію свіча+квіти - для прихильників класичного стилю. 

Як прихильниця крафтингу, хенд мейду і DIY projects, я руками і ногами за те, якщо столик створюєтьс з підручних матеріалів, або ж реставрується. Ось, до речі, демонстрація того. як старий маленький журнальний столик в османському стилі перетворився на столик. розмальований бай мі)) 


А це приклад функціонального і такого, шо підійде хоть куда хоч, якщо його правильно декорувати (ну у прованс не підійде, погарячилася я))


 А це, дасть Бог, стане одним з моїх наступний DIY, простий гарний і в стилі ЕКО - від якого я фанатію вже довго і серйозно



Є особливий тип столиків - з скляною поверхнею. Ясно, що то не для квартир, де є діти. І не для квартир, де живуть неряхи типу мене)) Просто пам"ятайте, для таких столів є майже правилом мати графічний килим або графічне покриття підлоги. Інакше дивитиметься це все діло дуже плоско. Одна з переваг цих столиків - то відображення світла. Можна облаштувати якісь міні ліхтарики або лед лампи на нижный поличці столика (якщо така є), взагалі на цій поверхні можна грати кольорами і світлом так, як тільки ваша фантазія забажа))


Немає коментарів:

Дописати коментар