понеділок, 22 серпня 2016 р.

Французький прованс - стиль романтиків


Є в мене одна хороша знайома туркеня, яка марить Францією. І по цю пору так ще й ні разу туди не з"їздила,  зато надії не полишає. А ще вона вірить у силу візуалізаціх і позитивного мислення. а тому все у її хаті нагадує про французьке село - все в обборочках, класичненьке і миленьке. 

Французький прованс - стиль в інтер"єр, відверто кажучи, на любителя. Це треба так сприймати світ.
Колись ми з Хемом були проїздом в одному селі в Тр, де був такий пансіонат. і все там нагадувало про Францію, прованс, троха шеббі шику було. Мені було нормально. а Хем ледве не здурів, йому було забагато кольору, деталей і милоти.

Хоча, може то був поганий приклад французького провансу. Нейсе. Ближче до діла.
Що конкрене нам може нагдати про французький прованс? Певний вінтаж в інтер"єрі, класичні меблі, обборок дофігіща, ускладнені деталями меблі, приголомшиві, часом на перший погляд недоречні пояднання яскравого кольору з ніжними напів-відтінками.
Якщо ви все це маєте в своїх хаті в гармонійному поєднанні, може ви теж прихильник провансу?
Розглянемо детальніше.

Люстри. Підвісні. І ще й всюди. Навіть у ванній. Так треба.

Вкраплення з візерункових тканин. Комфортні пледики або накидки  на вашому дивані допоможуть досягти потрібного настрою. Або можна погратися з оббивками на стіні, шпалери + текстиль - дорівнює цікаві візуальні ефекти.

Натуральні матеріали. Згодиться старий дерев"яний стіл на фігурних ножках. Або сервантик теж дерев"яний. Можна його перефарбувати в ніжно-блакитний і вуаля.

Широкі декоративні рамки вам у поміч - на картинах, на фото і на дзеркалах.

І ніяк, ну зовсім ніяк у французькому провансальському будинку без кованих елементів. Не обов"язково мати глибу заліза, та елементи бути мусять: канделябри, ковка на лямбі, дверні ручки, оббивка столу - чим примудріше, тим "провансальніше".

Насправді відчути красу провансу у власному домі можливо і не вельми затратно. а от без фантазії і креативу ніяк. Кілька прикладів нижче. 



Люстра і загогуліни на ліжкові - типовий Прованс

Гарна скатертина, дерев"яні крісла і травинки на столі - характерний натюрморт для дому у провансальському стилі



М"ятний колір - колір свіжості, зелені і ... хмм.. саду. Все як у Провансі.



Світло ліловий в гармонії з зеленим та білим.


Немає коментарів:

Дописати коментар